Indlæser Begivenheder

« Alle

FOF – sommerhøjskoledage på Liselund

8. juni | 9:00 - 11. juni | 15:30

Marie Carm Koppel på FOF's sommerhøjskole på Liselund

FOF - sommerhøjskoledage på Liselund

Kom og vær med til udbytterige og hyggelige højskoledage i Liselunds smukke historiske bygninger i grønne omgivelser tæt ved Antvorskov Klosterruiner. Her kan du få tilfredsstillet både nysgerrighed og videbegær med inspirerende foredrag om aktuelle emner. Deltagerne bor hjemme og møder op til dagenes program med foredrag, debat, sang og musik og en begivenhedsrig heldagstur med bus.

Hver foredragsdag er der formiddagskaffe/the i pausen, hjemmelavet frokostbuffet kl. 12.00 og eftermiddagskaffe/the med kage. Alle dage indledes og afsluttes med sang og klaverspil.

Mandag d. 8. juni til torsdag den 11. juni 2020 på Liselund

Pris alt inkl. 2.995 kr.

Mandag d. 8. juni 2020

Velkomst og præsentation af ugens program
Kl. 09.00-09.30

Den danske sangskat
I Danmark besidder vi en helt unik sangskat. Den danske tradition for at synge sammen holder godt fast i sit nationale udgangspunkt, men glæder sig også over, at den danske sang lever videre i en åben og globaliseret verden. Foredraget stiller skarpt på, hvorfor og hvordan vi er endt med at have en så stor og særegen sangskat, og der vil være musikindslag og fællessang undervejs.
Katrine Nordland, cand.mag. i musikvidenskab
Kl. 09.30-11.30

Frida Kahlo
Frida Kahlo var allerede i levende live en legende. Inspireret af mexicansk folkekunst og magisk realisme skabte hun ekstraordinært personlige og hudløse billeder. Igennem dem får vi indsigt i hendes farverige, dramatiske og smertelige liv, som ikke mindst var præget af en invaliderende trafikulykke og det stormfulde forhold til murmaleren Diego Rivera.
Peter Kær, kunsthistoriker
Kl. 13.00-15.00

Tirsdag d. 9. juni 2020

De 17 verdensmål
I 2015 skrev samtlige lande i FN under på den største aftale, der nogensinde er indgået på verdensplan. De 17 verdensmål for en global bæredygtig udvikling udtrykker nødvendighed, og fordrer store ændringer. Ændringer i måden vi tænker, handler og lever på, og hvordan vi ser på os selv og verden. Hør om baggrunden for verdensmålene og arbejdet med at nå målene inden 2030.
Camilla Kornerup, cand.mag. og foredragsholder
Kl. 09.30-11.30

Cottagehaver
Cottagestilen stammer fra sidste halvdel af 1800-tallet og var tilpasset ejere af mindre huse. Det var en enkel – men langt fra ukunstnerisk – haveform, hvor sparsommelighed og selvforsyning var beundrede dyder. Hør om cottagehavens frodige symbiose af vilde blomster, stauder, bærbuske og spiselige planter i samspil med rustikke hegn, pergolaer, havemøbler og små huse.
Claus Dalby, havemand, forfatter og forlægger
Kl. 13.00-15.00

Onsdag d. 10. juni 2020

Heldagstur til M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot
Turen går til Helsingør – smukt beliggende ud til Øresund og med en atmosfære af rige kulturminder og økonomisk gyldne tider. Det verdensberømte danske arkitektfirma BIG – Bjarke Ingels Group – har tegnet det spektakulære søfartsmuseum, som er indrettet i en nedlagt tørdok. Museet byder på 400 års fascinerende dansk søfartshistorie og en særudstilling om Troels Kløvedals livsrejse og hans skatkammer. Efter rundvisningen er der frokost i museets café med et unikt udsyn til museets arkitektur og tid til at gå rundt på museet på egen hånd.
Tæt ved museet toner Kronborg frem med sine spir, tårne, søjler og kobbertage – et enestående renæssanceslot i verdensklasse med en dramatisk historie, som vi får fortalt på rundvisningen i de kongelige gemakker, Dansesalen, Slotskirken og Kasematterne med Holger Danske. Besøget rundes af med kaffe/kage i Café Kadetten i den historiske Sekondløjtnantskole inden hjemturen.
I turens pris er inkluderet alt som beskrevet.

Turleder: Ingrid Dyhr Toft, FOF kulturguide 

Afgang med bus: Liselund kl. 09.00.
Hjemkomst kl. 17.30

Torsdag den 11. juni 2020

Viking – ran, ild og sværd
Plyndringer, magtspil, slagmarker, rænkespil og landvindinger. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og land. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og historiske kilder. Hør foredraget om en af de mest centrale perioder i Danmarkshistorien, hvor vikingetogterne satte deres spor i datidens Europa.
Jeanette Varberg, arkæolog og museumsinspektør
Kl. 09.30-11.30

Et liv med musikken
Sangerinden har med en sjælden kombination af et helt udansk stort talent, varme og humor tryllebundet sit publikum og udgivet musik, hvor hun i den grad viser sin spændvidde. Hør fortællingen om et liv med musikken i centrum, om opvæksten i Danmarks store musikfamilie og en spændende karriere. Foredraget krydres med egne sange og hendes absolutte yndlingssange. 
Marie Carmen Koppel, soul- og gospelsangerinde
Kl. 13.00-15.00

Farvel og på gensyn 
Kl. 15.30

 

 

 

 

Praktisk information

Tilmelding hos FOF.

 

Detaljer

Start:
8. juni | 9:00
Slut:
11. juni | 15:30
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,