Indlæser Begivenheder

« Alle

  • Dette arrangement er afholdt. Du kan se kommende arrangementer her, tilmelde dig vores nyhedsbrev eller følge med på Facebook

Kunsten i kirken – mellem klassikere og grænsebrydere

3. september | 14:00 - 5. september | 15:30

Laila Westergaards hjerteformede døbefont til kirken ved Gødstrup Sygehus

  • Fra 250-årsjubilaren Bertel Thorvaldsens liv og kunst til de aktuelle (kirke-) kunstnere Peter Callesen og Laila Westergaard, der fortæller om egne værker.
  • Vi ser også på kontroversielle kirkeudsmykninger fra Joakim Skovgaard til i dag, og vi fordyber os i nutidens fortolknings-åbne kirkekunst.
  • Vi spænder vidt og lader tonerne bære os fra årets anden 250-årige, Ludwig van Beethoven, til Iben Krogsdals nye salme-digtning. Intet Liselund uden fællessang.
  • Ekskursion til Sydøstsjælland.

PROGRAM

Torsdag, den 3. september 2020

Kl. 14.00 Ankomst og indkvartering

Kl. 15.00 Billedforedrag ved lektor Claus Jensen:

Bertel Thorvaldsen 250 år

– end høres danskens mejselslag

250-året for Bertel Thorvaldsens fødsel fejres med dette billedforedrag om den – en gang verdensberømte – kunstners liv og værker, såvel religiøse som verdslige. Der vil blive fortalt om Thorvaldsens store udsmykningsopgaver ude og hjemme, kunstnerliv i Rom, hjemkomst til Danmark efter 40 års udlændighed, og om hans sidste år.

Afslutningsvis præsenteres Thorvaldsens Museum som en symbiose mellem de tre kunstarter ARKITEKTUR, MALERKUNST og BILLEDHUGGERKUNST.

På fredagens ekskursion til Sydøstsjælland følges foredraget op med besøg i Jungshoved Kirke og i godset Nysøs Thorvaldsensamling.

Claus Jensen er fhv. lektor ved Hasseris Gymnasium i Aalborg. Han har mange års erfaring som foredragsholder og som arrangør i ind- og udland af tværfaglige kurser for undervisere.

Kl. 19.30 Orgelkoncert og fællessang ved slotsorganist Jakob Lorentzen

Ved koncerten i Liselunds kirkesal fejres årets anden store 250-års fødselar: Ludwig van Beethoven med en af de sjældne Beethoven-kompositioner, der faktisk kan spilles på orgel. Desuden vil Jakob Lorentzen spille musik af blandt andre John Stanley, Louis Vierne og Carl Nielsen og til slut en fri improvisation. Vi skal også alle synge bl.a. “An die Freude” i dansk oversættelse til melodi af Beethoven.

Jakob Lorentzen har siden 1997 beklædt stillingen som organist og kantor ved Holmens Kirke samt embedet som slotsorganist ved Christiansborg Slotskirke. Han har en omfattende koncertvirksomhed både i Danmark og i udlandet, hvor han især præsenterer nordisk musik og improviserer over stumfilm eller over på stedet opgivne temaer. Jakob Lorentzen er lærer i orgelspil på Musikkonservatoriet i København, og han er tilknyttet Det Kgl. Teater som gæste-korsyngemester for Operakoret.

Fredag den 4. september 2020

Kl. 9.00 Morgensang

Kl. 09.30 Lektor Birgitte Bechs billedforedrag

Nutidens fortolkningsåbne kirkekunst mellem genkendelighed og gåde

Billedforedraget præsenterer en lang række eksempler på seværdig, smuk og tankevækkende ny dansk kirkekunst. Der lægges op til eftermiddagens besøg i Faxe Kirke, som i 2015 blev renoveret med ny kunst af Peter Brandes og farvesætning af Maja Lisa Engelhardt.

Birgitte Bech er cand.theol. & mag. og har arbejdet som folkekirkepræst og som lektor, fagbogsforfatter og kursusleder. Birgitte Bech holder billedforedrag og kirkeekskursioner, se www.kirkekunst.net/kunst

Kl. 12.30 Ekskursion til Sydøstsjælland: Nysøs Thorvaldsensamling, Jungshoved og Faxe kirker

Kl. 19.30 Billedkunstner Peter Callesen

Peter Callesen vil præsentere os for sine mange værker samt fortælle om tilblivelsen og tankerne omkring sin kunst – med særligt fokus på de af værkerne, som har udgangs-punkt i det teologiske.

Peter Callesen skabte i 2009-10 museums-udstillingen “Ud af Intet”, som turnerede mellem 4 kunstmuseer. Peter Callesen har i de senere år arbejdet skulpturelt med det hvide papir.

Mere info på www.petercallesen.com

Udsmykning på altervæggen i Margrethe-kirken i Valby (2017)

Lørdag den 5. september 2020

Kl. 9.00 Udvidet morgensang ved Iben Krogsdal

Iben Krogsdal vil fortælle om sit arbejde med at nydigte nogle af traditionens ældste og smukkeste salmer. Undervejs skal vi synge nogle af hendes nye salmer.

Iben Krogsdal er forfatter og salme-digter. Siden hun var barn, har hun skrevet salmer, men først i 2010 har hun udgivet salmer og salmedigte.

Kl. 10.30 Billedhugger Laila Westergaards billedforedrag

Dialog mellem en sten og en billedhugger

Laila Westergaard præsenterer nogle af sine mange nyere værker og fortæller os om deres tilblivelse. Aktuel med kunst til den nye kirke ved sygehuset i Gødstrup ved Herning. Døbefonten af form som et levende hjerte er allerede færdig. Mange kender måske ”Kilden i Vartov” fra 2018 eller reformations-jubilæets døbefont med stimer af fisk, som i dag kan ses i Lindevang Kirke, Frederiksberg. Andre kirker har Laila Westergaard beriget med døbe-fonte med relieffer af oprakte hænder – eller med en rose af sten. Laila Westergaard evner med poetisk lethed at gribe et indtryk af det flygtige liv og forevige det i sten.

Laila Westergaard (f. 1964) er uddannet som billedhugger på Det Jyske Kunstakademi samt i Istanbul. Hun har gennem tre årtier sat sit originale præg på det offentlige rum, institutioner og udstillinger og modtaget legater fra bl.a. Kulturministeriet og Statens Kunstfond.

Kl. 13.30 Lektor Birgitte Bechs billedforedrag

Kirkekunst med kant – om Danmarks mest kontroversielle kirkeudsmykninger

Foredraget viser lidenskabeligt omdiskuterede værker fra de sidste århundreder. Nogle af dem blev faktisk kasseret, nogle lever man nogenlunde med, nogle har i eftertiden opnået anerkendelse som epokegørende. Det er både underholdende og tankevækkende at se, hvordan også værker af så anerkendte kunstnere som Joakim Skovgaard, Niels Larsen Stevns og Emil Nolde (!) er blevet afvist af indholds- eller stilmæssige grunde.

 

Kursusledere: Birgitte Bech og Claus Jensen

Indbetaling:
Nordea, reg.nr. 2204 konto nr. 34 10 037 199.
Eller via MobilePay 25888

Husk at skrive reservationsnummer+ navn.

Tilmeldingsgebyr

Kr. 500,- pr. deltager, betales når Liselund har bekræftet tilmeldingen.
Tilmeldingsgebyret fratrækkes senere i kursusbetalingen.
Refunderes ikke ved framelding.

Framelding
Ved framelding senest 3 uger før kursusstart refunderes kursusbetalingen.
Ved senere framelding refunderes kursusbetalingen ikke.

Tilmelding
Via nedenstående formular.

Når du er tilmeldt modtager du en bekræftelse fra Liselund med reservations-nr., priser og betalingsfrister.

Vi anbefaler at du læser vores Persondatapolitik.

NB: Ønske om særlige kosthensyn bedes meddelt ved tilmelding og senest den 17. august 2020.

Afbestillingsforsikring

Liselund har indgået samarbejdsaftale med Europæiske Rejseforsikring.

Køb din afbestillingsforsikring via dette link

 

Detaljer

Start:
3. september | 14:00
Slut:
5. september | 15:30
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Liselund
Slotsalleen 44
Slagelse,4200Danmark
Telefon:
58523120
Hjemmeside:
www.liselund.dk

Arrangør

Liselund
Telefon:
58523120
E-mail:
info@liselund.dk
Hjemmeside:
www.liselund.dk