Frihed og fællesskab

Frihed og fællesskab

Medlemmer af Ældresagen og Danske Seniorer kan få rabat på dette kursus.

Hvordan opstår og opretholdes fællesskaber og hvilke former for fællesskaber findes der? Hvad er ’social sammenhængskraft’, og hvorfor er det blevet et modeord? Vi skal undersøge, hvordan og af hvem meningen med den danske velfærdsstat blev formuleret. Og om velfærdsstaten er en saga blot eller stadig relevant. Vi vil drøfte, om fællesskabet er en forhindring for friheden, eller om friheden er en forudsætning for fællesskabet?

Vi får oplæg til at diskutere de konkrete eksempler på, hvorfor begreberne frihed og fællesskab er så relevante for den måde, vi som individer og samfund lever og indretter os på – perspektiveret i bl.a. en ’fællesskabernes udviklings- og kulturhistorie’ og en indføring i ’kampen for åndsfrihed’.

Vi får også lov at se lidt af omverdenen i en rundvisning på Borreby Herreborg, og får rørt stemmerne i fællessang og lemmerne i en pilatesworkshop. Mød bl.a. Ingrid Ank, Katrine Frøkjær Baunvig, Lasse Horne Kjældgaard og Hans-Jørgen Schanz, og Morten Dyssel som kursusleder.

12. dec. 2021 Kl. 16:00
18. dec. 2021 Kl. 09:30

Hent program Tilmeld dig